Nieuws

Code geel: KNMI waarschuwt voor gladheid en sneeuw (UPDATE)

Het KNMI waarschuwt voor plaatselijke gladheid door sneeuwval. Maandagmiddag is in de meeste provincies code geel van kracht. Ook ‘s avonds en ‘s nachts kan het nog glad zijn. Voor Groningen geldt vanaf middernacht code geel.


Leestijd: 1 minuut

UPDATE: Het KNMI gaf eerder al vanaf 15.00 code geel af voor Groningen. Dat is nu verplaatst naar middernacht. Code geel geldt tot dinsdagochtend 09.00

Het KNMI waarschuwt voor plaatselijke gladheid door sneeuwval. Maandagmiddag is in de meeste provincies code geel van kracht. Ook ‘s avonds en ‘s nachts kan het nog glad zijn.

Groningen zal waarschijnlijk in de loop van de middag te maken krijgen met gladheid en sneeuwval. Vanaf het einde van de middag kan de sneeuw op sommige plaatsen ook blijven liggen.

De sneeuw verlaat het zuidoosten van het land in de loop van de nacht naar dinsdag, het wordt dan overal droog. Er is dan in het hele land kans op gladheid door bevriezing van natte weggedeelten en sneeuwresten. Halverwege dinsdagochtend zal de gladheid op de meeste plaatsen verdwijnen.