Nieuws

Commentaar - Politie Groningen: Bedankt!

De politie in Groningen heeft gisteravond uitstekend werk verricht met haar aanpak van relschoppers op de Grote Markt. Dankzij die ferme aanpak kon verdere ellende worden voorkomen en moesten de relschoppers, onder wie opvallend veel pubers, zich beperken tot het vernielen van een bushokje en de winkel van Greving en Greving, wat al erg genoeg is.


Leestijd: 1 minuut

Commentaar - Politie Groningen: Bedankt!
Commentaar - Politie Groningen: Bedankt!

Niet alleen in Groningen, maar ook in diverse andere steden waren er rellen. Al deze rellen hadden gemeen dat de politie het zwaar te verduren kreeg, maar ook dat dankzij de politie-inzet ernstiger zaken als plunderingen konden worden voorkomen.

De politie heeft het net als veel andere hulpverleners behoorlijk te verduren. Daarom is het wel goed om eens uit te spreken hoe blij we mogen zijn met een zeer professionele politie-organisatie. Net zoals we ook enorm dankbaar moeten zijn voor alle inspanningen van de medewerkers van ziekenhuizen en in de zorg.

Overigens was er eerder gistermiddag al een demonstratie in Groningen tegen het coronabeleid van de overheid. Dat protest trok honderden bezoekers, maar was vreedzaam verlopen.

Waarschijnlijk zullen ook veel van de vreedzame demonstranten van gistermiddag de relschopperij van gisteravond zeer scherp veroordelen. Het lijkt er bovendien op alsof het gisteravond vooral jongeren betrof die op sensatie waren belust. Wel is het daarbij zeer zorgelijk dat zij zo stom zijn dat ze zich laten gebruiken door extremistische types die handenwrijvend toekijken wanneer binnensteden in chaos veranderen.

Daarom is het goed om in deze tijden even te laten weten dat we in Groningen – ook al verschillen we dan van mening over veel zaken, en misschien ook over het vaccinatiebeleid – wel als één man achter onze hulpverleners, zorgmedewerkers, onze burgemeester, gemeenteraad en onze politie staan.