Nieuws

Corona: geen handenschudden, extra hygiënemaatregelen op scholen, geen schoolreisjes

Handen schudden en schoolreisjes zijn de komende tijd taboe in het Groningse onderwijs. De scholen gaan ook extra hygiënemaatregelen nemen om de verspreiding van het Coronavirus te voorkomen. De scholen zullen daarmee het advies van de Openbaar Onderwijs Groep Groningen opvolgen.


Leestijd: 1 minuut

Coronavirus eist nieuw leven in provincie Groningen
Coronavirus eist nieuw leven in provincie Groningen

Zowel op basisscholen als bij locaties van de kinderopvangorganisatie SKSG worden de komende tijd geen handen gegeven. Veel ouders geven een leraar een hand bij het afleveren van hun kind, maar dat is nu dus even taboe. 

Extra sanitaire middelen
De onderwijsgroep volgt het RIVM-advies om regelmatig handen te wassen en het niezen en hoesten in de binnenkant van de elleboog. “Op al onze scholen zijn we alert op de hygiëne en zorgen we voor extra sanitaire middelen”, aldus de organisatie. 

Geen schoolreisjes
Vanaf volgende week zullen er geen schoolreizen, uitwisselingen of excursies naar binnen- of buitenland plaatsvinden. Daarna wordt per week gekeken of excursies door kunnen gaan. Eventueel betaalde ouderbijdrages worden terugbetaald als een reis of excursie niet teruggaat. 

Wanneer moet een leerling of medewerker thuisblijven?
De Openbaar Onderwijs Groep vraagt leerlingen of medewerkers om thuis te blijven als iemand op hetzelfde woonadres het coronavirus heeft of als iemand in een risicogebied is geweest en er iemand in de directe omgeving luchtwegklachten heeft. Ook moet je thuisblijven als je koorts of luchtwegklachten hebt nadat je in de afgelopen twee weken in contact bent geweest met een coronapatiënt. Voor leerlingen en docenten in het speciaal onderwijs gelden uitzondering. In alle andere gevallen gaan leerlingen en medewerkers gewoon naar school.