Nieuws

Corona: Twee nieuwe besmettingen en nieuwe versoepelingen van maatregelen

Twee Groningers zijn afgelopen weekend positief getest op het coronavirus. Dat blijkt uit cijfers van de GGD. Terwijl het aantal besmettingen al een week lichtjes toeneemt, zijn er sinds 15 juni ook weer een aantal maatregelen versoepeld.


Leestijd: 1 minuut

Corona: Twee nieuwe besmettingen en nieuwe versoepelingen van maatregelen
Corona: Twee nieuwe besmettingen en nieuwe versoepelingen van maatregelen

Op 13 juni nam het aantal besmettingen toe van 362 naar 364. Dat zijn er ook vijf meer dan een week eerder. De verspreiding van het virus in de provincie laat sinds begin juni (op 1 juni waren er nog 356 besmettingen) een licht stijgende lijn zien ten opzichte van eind mei. Desondanks spreekt de GGD nog van een stabilisatie van het virus. Bovendien kan iedereen zich sinds 1 juni laten testen op het virus. 

Nieuwe versoepelingen
Op maandag 15 juni heeft het kabinet vier coronamaatregelen versoepeld. Zo mogen bewoners in verzorgingshuizen, waar geen coronabesmetting is, weer meerdere bezoekers ontvangen. Ook mogen de sanitairgebouwen op campings en vakantieparken weer open. Aanvankelijk zou dat pas op 1 juli gebeuren. Kamperen is dus weer mogelijk als je niet zelf een toilet in je caravan of camper hebt. 

Het onderwijs op mbo’s, hbo’s en universiteiten kan weer een beetje worden opgestart. Praktijklessen kunnen weer plaatsvinden en er mogen weer toetsen worden georganiseerd op locaties. Veel onderwijsinstellingen kiezen ervoor nog online les te blijven geven. Studenten die bijvoorbeeld een praktijktoets moeten doen om hun diploma te halen, krijgen voorrang. 

Vakantie!
Tot slot kun je vanaf maandag weer naar zestien Europese landen reizen voor vakantie. Voor de volgende landen ging het reisadvies van oranje naar geel: België, Bulgarije, Duitsland, Estland, Frankrijk, IJsland, Italië, Kroatië, Letland, Liechtenstein, Litouwen, Luxemburg, Polen, Portugal, Tsjechië en Zwitserland.