Nieuws

Corona-uitbraak in Martini Ziekenhuis: tot nu toe tien besmettingen

In het Martini Ziekenhuis is een uitbraak van het coronavirus. Tot nu toe zijn zeker zes medewerkers en vier patiënten van de verpleegafdeling Cardiologie positief getest. De verwachting is dat het aantal besmettingen nog toeneemt.


Leestijd: 1 minuut

Alle patiënten en medewerkers die afgelopen tijd op de afdeling zijn geweest worden uit voorzorg getest. Het gaat om ongeveer vijftig patiënten en nog eens tweehonderd medewerkers, zo meldt RTV Noord.

De geplande afspraken in het ziekenhuis gaan gewoon door, ook die op de afdeling Cardiologie, De besmette patiënten zijn verplaatst naar de corona-afdeling.

Patiënten afdeling Cardiologie moeten op kamer blijven

Patiënten die op dit moment zijn opgenomen op de verpleegafdeling Cardiologie worden extra vaak getest. Ook moeten ze zoveel mogelijk op hun kamer blijven en kunnen ze even geen bezoek ontvangen. Alleen wanneer de situatie van een patiënt plotseling verslechtert is bezoek mogelijk, aldus het ziekenhuis.

Het gaat waarschijnlijk om de Britse variant. Voor het Martini Ziekenhuis is het de eerste corona-uitbraak. Onlangs was er in het UMCG nog een uitbraak van het virus. Ook daar was het op de hartafdeling.