Nieuws

Coronacijfers in Groningen toch weer gestegen

De coronacijfers in de provincie en gemeente Groningen zijn na het weekend toch weer gestegen. Tussen zondag en maandag werden er 110 nieuwe besmettingen in de provincie geregistreerd, waarvan 47 in de gemeente Groningen.


Leestijd: 1 minuut

Burgemeester Schuiling: ‘Niet naar de buren met oud en nieuw: blijf thuis’
Burgemeester Schuiling: ‘Niet naar de buren met oud en nieuw: blijf thuis’

Afgelopen weekend daalden de coronacijfers in Groningen flink. De aantallen positieve testen waren zelfs gehalveerd ten opzichte van het weekend daarvoor. Zondag registreerde het RIVM precies 92 nieuwe besmettingen in de provincie Groningen, waarvan 36 in de gemeente Groningen. 

Ook de landelijke cijfers stegen maandag weer. In het weekend lag het gemiddelde op iets meer dan 9.400 nieuwe besmettingen. Op maandag registreerde het RIVM 10.353 nieuwe positieve testen. Ook overleden er 26 patiënten, eentje meer dan een dag eerder. 

Ziekenhuisopnames
Tussen zondag en maandag werden er 291 nieuwe corona patiënten in het ziekenhuis opgenomen. Op de intensive care lagen maandag 506 patiënten en dat zijn er 16 meer dan zondag. In totaal lagen er maandag 2249 mensen met corona in het ziekenhuis en dat zijn er 102 meer dan zondag. 

In de provincie Groningen waren maandag zestien IC-bedden bezet door een corona patiënt, twee meer dan op vrijdag. Ook op de gewone verpleegafdelingen lagen toen 45 patiënten met corona en dat zijn er vier minder dan vrijdag. Het gaat in beide gevallen mogelijk ook om patiënten uit andere regio’s.