Nieuws

Coronavirus eist opnieuw twee levens in Groningen

Het coronavirus heeft afgelopen week in de provincie Groningen twee nieuwe levens geëist. In totaal zijn nu 19 Groningers aan het virus overleden. Dat blijkt maandag uit nieuwe cijfers van de GGD.


Leestijd: 1 minuut

Coronavirus eist opnieuw twee levens in Groningen
Coronavirus eist opnieuw twee levens in Groningen

Op 16 mei werd het zeventiende sterfgeval geregistreerd. Daarna bleef het aantal overlijdens drie maanden lang ongewijzigd. Afgelopen week nam dat aantal dus weer toe. Op 20 augustus werd een overlijden geregistreerd. Op maandag de 24e kwam daar nog een overlijdensgeval bij, waardoor de teller nu op 19 staat. 

Gek genoeg is er in de laatste weken geen Groninger door het virus opgenomen in het ziekenhuis, zo valt althans op te maken uit de cijfers van het coronadashboard van de overheid. Het is echter ook bekend dat die gegevens achter kunnen lopen. 

Het aantal besmettingen staat nu op 576 en dat zijn er veertien meer dan vrijdag. Ten opzichte van een week geleden zijn er 54 positief geteste besmettingen bijgekomen, zo valt uit de cijfers op te maken. Dat zijn er weer vier minder dan in de week daarvoor.