Nieuws

Crowdfunding voor ernstig zieke Tom Schoonhoven (45)

Familieleden en vrienden zijn een crowdfunding gestart voor de ernstig zieke Tom Schoonhoven (45) uit Eelderwolde. Tom heeft uitgezaaide kanker en is in Nederland uitbehandeld. Zijn laatste strohalm is een innovatieve en bewezen behandeling van drie weken in Spanje maar daaraan hangt wel een prijskaartje van 50.000,-.


Leestijd: 1 minuut

Crowdfunding voor ernstig zieke Tom Schoonhoven (45)
Crowdfunding voor ernstig zieke Tom Schoonhoven (45)

In 2016 komt Tom met een gebroken heup terug van een skivakantie. Het herstel gaat niet zoals het bij een gebroken heup zou moeten en Tom krijgt een kunstheup. Hierna volgt een zware revalidatie en tijdens dit proces krijgt Tom in oktober 2018 ook nog te horen dat hij kanker (anuscarcionoom) heeft.

In december 2018 wordt gestart met gerichte bestraling en ondersteunende chemotherapie. Een lange zware en pijnlijke behandeling die in eerste instantie lijkt aan te slaan, maar later helaas toch niet voldoende blijkt. In mei 2019 vindt er een zware operatie plaats en worden er twee stoma’s geplaatst. Ondanks de zware operatie en lange opname in het ziekenhuis blijft Tom sterk en hoopvol. Maar na controle blijkt het zwartste scenario waarheid: de snijvlakken van het verwijderde weefsel zijn niet schoon en de kanker is niet weg. Deze groeit zelfs hard verder…

Tom is inmiddels nog maar 55 kg, maar zijn geestelijke vitaliteit is groot, zeggen zijn vrienden. Dit ondanks het bericht dat hij in februari van dit jaar te horen kreeg: Tom is niet meer te behandelen en zal overlijden aan zijn ziekte.

De laatste hoop is nu een immuuntherapie in Spanje. De behandeling duurt 3 weken en zal inclusief alle onkosten ongeveer € 50.000,- kosten. De inzamelingsactie had dinsdagochtend al ruim 46.000 euro opgeleverd.

Daarom vragen vrienden, familie en buurtgenoten van Tom, om donatie. “We willen Tom en zijn gezin deze laatste kans geven”, laten ze weten in een verklaring.

Doneren? Dat kan hier.