Nieuws

De Drie Gezusters in Misset Horeca Terras Top 100: 'Uitstekende balans tussen sfeer, service en kwaliteit'

Het terras van De Drie Gezusters op de Grote Markt in Groningen heeft de 68e plaats behaald in de Terras Top 100 van 2024, een ranglijst samengesteld door het horecavakblad Misset Horeca.


Leestijd: 1 minuut

Foto: Stella Dekker
Foto: Stella Dekker

De redactie van Misset Horeca prijst De Drie Gezusters om de uitstekende balans tussen sfeer, service en kwaliteit. “Het terras biedt een gezellige en uitnodigende ambiance,” schrijft de jury. Zij stelt dat de beschutting van grote parasols en de inrichting met ronde tafeltjes en rotanstoelen zorgen voor een warme en gastvrije uitstraling.

Volgens het juryrapport dragen de smaakvolle decoraties, zoals houten bakjes met menukaarten en rode kaarsjes op elk tafeltje, bij aan de sfeervolle omgeving. De service van het personeel wordt ook hoog gewaardeerd. “De medewerkers zijn opmerkelijk attent en vriendelijk. Ze ruimen snel en efficiënt op, zelfs tijdens drukte,” meldt Misset Horeca.

Foto: Stella Dekker

Hoewel de meeste aspecten van de service worden geprezen, is er een klein aandachtspunt. Het zou klantvriendelijker zijn als de rekening direct aan tafel wordt verstrekt, in plaats van deze bij de bar op te moeten halen, vindt de jury.

Groningse terrassen in de ranglijst

Ook verschillende terrassen uit de provincie Groningen zijn dit jaar te vinden in de ranglijst. Ook Paviljoen Flonk in Finsterwolde (plek 27) en Garnwerd aan Zee in Garnwerd (plek 47) hebben een plekje in de Top 100 van Misset Horeca bemachtigd.

Waar Graansilo Eten & Drinken afgelopen jaar nog op plek 55 stond, is het terras van het restaurant dit jaar uit de lijst verdwenen. De Pintelier en De Toeter stonden in 2019 in de ranglijst op plek 52 en plek 77.

De Terras Top 100 van Misset Horeca staat open voor inschrijvingen van alle terrassen die aan bepaalde criteria voldoen. Om in aanmerking te komen, moeten terrassen minimaal 40 zitplaatsen hebben, vrij toegankelijk zijn en tafelbediening aanbieden. Dit jaar deden 380 horecazaken mee met de wedstrijd, een recordaantal volgens Misset Horeca.