Nieuws

De kogel is door de kerk: bakkers en winkels blijven dicht op zondagochtend

De openingstijden op zondag voor bakkers en winkels worden niet verruimd. Een meerderheid van de Groningse gemeenteraad ziet niets in het plan om de openingstijden aan te passen, zodat bakkers ook op zondagochtend open kunnen.


Leestijd: 1 minuut

De kogel is door de kerk: bakkers en winkels blijven dicht op zondagochtend
De kogel is door de kerk: bakkers en winkels blijven dicht op zondagochtend

Er stond een discussie over de openingstijden nadat Broodje van Eigen Deeg in de Brugstraat door de gemeente op de vingers werd getikt omdat de bakkerij op zondagochtend open was. Al zeven jaar lang opende de bakkerij op zondag om 08.00 uur ’s ochtends de deuren, maar dat bleek tegen de regels. Oneerlijk, vond de bakker, want koffietentjes mogen op zondagochtend wel open. Een petitie om op zondag vanaf 08.00 uur wel croissantjes te mogen verkopen, werd vervolgens zo’n 4.000 keer ondertekend.

Het haalde niets uit: een meerderheid van de Groningse gemeenteraad bleek woensdagavond van mening dat de winkeltijden niet verruimd moeten worden, om zo de kleine ondernemer te beschermen.

Wethouder Carine Bloemhoff had de raad eerder drie mogelijke scenario’s voorgelegd: de winkeltijden blijven zoals ze zijn, alleen bakkers mogen open op zondagochtend of alle levensmiddelenwinkels kunnen de deuren op zondagochtend openen.

“Helaas heeft het niet gebracht waar we op gehoopt hadden, maar de regels zijn nu wel duidelijker geworden”, reageert de bakker op Facebook op het besluit. Maar: “We blijven bakken. Niet voor het zondagse ontbijtje maar wel voor de -lunch.”