Nieuws

De Kunstwerf genomineerd voor Beste Gebouw van het Jaar 2023

Het gebouw van De Kunstwerf is door de branchevereniging van Nederlandse architectenbureaus (BNA) genomineerd voor het Beste Gebouw van het Jaar 2023. Afgelopen september werd het gebouw aan de Bloemsingel geopend.


Leestijd: 1 minuut

De Kunstwerf
De Kunstwerf

Uit 109 inzendingen heeft een jury twaalf gebouwen, waaronder De Kunstwerf, genomineerd die kans maken op de prijs. De genomineerden zijn verdeeld over vier categorieën. De Kunstwerf strijdt mee in de categorie Stimulerende Omgevingen.

Het gebouw is ontworpen door architecten Ard de Vries & Donna van Milligen Bielke in opdracht van de gemeente Groningen. Het ontwerp werd door de gemeente gekozen uit 107 inzendingen.

Afgelopen september werd het pand feestelijke geopend door Groningse wethouders. Het gebouw doet dienst als culturele verzamelplek. Voor negen organisaties is De Kunstwerf de thuisbasis: Club Guy & Roni, Noord Nederlands Toneel, NITE, De Steeg, De Noorderlingen, Het Houten Huis, Jonge Harten, Noordpool Orkest en Gebied-B.

De prijsuitreiking vindt plaats op 11 mei. De jury wijst in elke categorie een winnaar aan en kiest daarnaast de algehele winnaar van BNA Beste Gebouw van het Jaar. Ook is er een publieksprijs waar vanaf nu voor gestemd kan worden.