Nieuws

Deelscooters van Go Sharing verdwijnen uit de stad

De deelscooters van GO Sharing verdwijnen uiterlijk 1 mei uit de stad Groningen. Het bedrijf heeft geen vergunning gekregen om de scooters hier te verhuren. Felyx en het nieuwe Check Technologies hebben wel een vergunning ontvangen.


Leestijd: 1 minuut

GO Sharing blijft toch in Groningen, maar dan met vaste parkeerplekken
GO Sharing blijft toch in Groningen, maar dan met vaste parkeerplekken

Beide bedrijven mogen vanaf 1 mei allebei maximaal tweehonderd scooters verhuren voor een periode van twee jaar, zo meldt RTV Noord.

Plannen

De drie scooterbedrijven hebben een plan ingediend bij de gemeente Groningen, die vervolgens punten toekende aan die plannen, met een maximum van 750 punten. OP die manier kreeg Felyx 703 punten, Check 698 en GO Sharing 615 punten.

Felyx en Check Technologies scoorden volgens de gemeente het beste op bepaalde criteria, zoals het tegengaan overlast en de bijdrage aan sociale en lokale werkgelegenheid.

Domper

Een woordvoerder van GO Sharing spreekt tegenover RTV Noord van ‘een domper’. “We zijn heel benieuwd waar wij minder op scoren dan de concurrent en gaan mogelijk later schriftelijk bezwaar aantekenen”, aldus Lloyd Drop namens het bedrijf.

Op dit moment rijden er bij wijze van proef nog 300 deelscooters rond in Groningen. Die zorgen zo nu en dan voor overlast, bijvoorbeeld omdat ze midden op de stoep geparkeerd staan. De gemeente wil dat die overlast verdwijnt.