Nieuws

Demissionair premier Rutte donderdag op bezoek in Groningen

Demissionair premier Mark Rutte brengt donderdag een bezoek aan de provincie Groningen. Dat werkbezoek staat in het teken van de schadeafhandeling, de versterkingsoperatie en de energietransitie. Rutte gaat onder andere naar Loppersum, Steendam en de stad Groningen.


Leestijd: 1 minuut

In Loppersum gaat Rutte samen met burgemeester Beukema van de gemeente Eemsdelta in gesprek met leden van een commissie die zich bezighouden met de regeling om mensen in urgente situaties in het aardbevingsgebied te helpen. Vervolgens gaat hij naar het steunpunt Stut-en-Steun waar inwoners terecht kunnen in het proces rondom de afhandeling van de mijnbouwschade.

Later op de dag bezoekt Rutte in Steendam Tjuchem de projectgroep 'Dorp in eigen hand'. Met dit initiatief moeten bewoners betrokken worden bij de versterkingsoperatie in hun eigen gemeente. Het bezoek wordt afgesloten bij de Groningse busremise. Hier is onlangs een van de grootste groene waterstoftankstations van Europa geopend. De commissaris van de Koning René Paas is hierbij ook aanwezig.