Nieuws

Dit zijn de verdachten van het steekincident waarbij een agent zwaargewond raakte

De politie heeft donderdagavond beelden gepubliceerd van de twee mannen die worden verdacht van betrokkenheid bij het zeer ernstige steekincident in de Van Houtenlaan, waarbij een agent zwaargewond is geraakt.


Leestijd: 2 minuten

BREAKING: Verdachten steekpartij aangehouden in Noord-Frankrijk
BREAKING: Verdachten steekpartij aangehouden in Noord-Frankrijk

Op de beelden zijn twee mannen te zien die voldoen aan het signalement dat vanmiddag al via een urgent politiebericht werd gepubliceerd. De mannen op de beelden zijn gefilmd terwijl zij over een trottoir aan de De Savornin Lohmanlaan, ter hoogte van de Beethovenlaan, fietsten. Dit is in de buurt van de plaats delict.

De politie hoopt dat iemand de mannen herkent, al dan niet in combinatie met de signalementen die eerder al zijn verspreid. Daaraan wordt nu toegevoegd dat de man rechts op de foto een donkere pet én een donkere rugzak draagt. De rugzak draagt hij op zijn rug, maar deze is ook met een band over de borst vastgemaakt. De man links op de foto draagt een vermoedelijk gewatteerde jas die wat lichter van kleur lijkt dan de jas van de rechter man. Aan de jas zit een capuchon vast, maar daarnaast lijkt hij een andere capuchon over zijn hoofd te dragen.

Onderzoek in volle gang
Het opsporingsonderzoek is volgens de politie in volle gang. Mochten er nieuwe beelden van de mannen zijn, dan worden die ook openbaar gemaakt. “De politie benadrukt daarom nogmaals met klem dat de daders dit kunnen voorkomen door zich te melden”, zo valt te lezen op Politie.nl

Neem contact op en dat kan ook anoniem!
De politie: “Iemand móet weten wie deze mannen zijn. Misschien herkent u (een van) de verdachten op de beelden, misschien in combinatie met de eerder gedeelde informatie. Misschien mist iemand in uw omgeving plotseling een fiets of Adidaspet die aan de beschrijvingen in het politiebericht voldoen. Of wellicht is u opgevallen dat iemand sinds woensdagavond rond de klok van 22:00 uur plotseling verwondingen heeft. Als u iets weet dat ons in het onderzoek naar dit ernstige incident kan helpen vragen we u deze informatie met de politie te delen. Dat kan via de Opsporingstiplijn op 0800-6070 of anoniem door te bellen met M op 0800-7000.”

Woensdagavond om 22.00 uur is een agent in de Van Houtenlaan in z’n gezicht en hals gestoken, nadat die met een collega het duo controleerde vanwege de avondklok. De verwondingen zijn levensgevaarlijk, aldus de politie.