Sport

Donar haalt James Karnik als vervanger van lang geblesseerde Quinn

Donar heeft James Karnik aangetrokken als vervanger van de langdurig uitgeschakelde Dakota Quinn. De 26-jarige Tsjechische center speelde hiervoor bij het Canadese Vancouver Bandits, dat uitkomt op het hoogste Canadese niveau.


Leestijd: 1 minuut

James Karnik (foto Donar)
James Karnik (foto Donar)

Karnik was daarin goed voor gemiddeld 8 punten en 6.5 rebounds. Ook kwam hij twee keer uit voor het Tsjechische nationale team tijdens de WK-kwalificatie. Als speler uit Europa is de 2.06 meter lange speler inzetbaar, omdat geen werkvergunning nodig is. Mogelijk maakt Karnik woensdag al zijn debuut in de Europese uitwedstrijd tegen het Poolse Dziki Warszawa.

‘Ik zie er naar uit om mijn medespelers en de coaches te leren kennen. Mijn verwachtingen zijn hoog gespannen en ik ben klaar voor niets anders dan succes’, aldus Karnik. De komst van de Tsjech is aan de orde vanwege een schouderblessure van Quinn. Recent medisch onderzoek heeft uitgewezen dat Quinn een groot deel van het seizoen niet kan spelen.

Na de Europese start in Polen speelt Donar komende zaterdagavond in Martiniplaza tegen House of Talents Kortrijk Spurs. Het moment waarop de fans voor het eerst live kennis kunnen maken met de nieuwe aanwinst.