Nieuws

Donar strikt Amerikaanse rookie Will Moreton

Donar heeft woensdag bekend gemaakt dat ze de 22-jarige Amerikaan Will Moreton gecontracteerd. De rookie begint dit jaar zijn professionele carrière bij de Groningse basketbalclub.


Leestijd: 1 minuut

Donar strikt Amerikaanse rookie Will Moreton
Donar strikt Amerikaanse rookie Will Moreton

Moreton speelde de afgelopen jaren voor het Moreton Stonehill College (regio Boston), dat uitkomt in de NCAA division II college in de Northeast-10 conference. Afgelopen seizoen werd hij uitgeroepen tot player of the year in deze competitie. Hij is tevens de all-time topscorer van zijn college. Volgens Donar is Moreton een veelzijdige speler op de outside posities. De linkshandige schutter (ca 40% driepunters) heeft een sterke drive naar de basket. Ook is hij een goede verdediger met snelle handen. De statistieken in zijn senior jaar waren 15,22 punten, 6,96 rebounds en 2,36 assists per wedstrijd.

Will Moreton start zijn overzeese avontuur dus in Groningen en het is zijn ambitie om een goede professionele speler te worden. De nieuwe coach van Donar, Ivan Rudež, zegt over hem: “Will is een talent met grote ambities. Hij kan op meerdere posities uit de voeten, op de guard positie en als wing speler. Natuurlijk zal hij moeten wennen aan de intensiteit op hoog niveau, maar daar gaan we met hem aan werken en hem zo snel mogelijk klaarstomen voor Donar.”

Will is enorm gemotiveerd om naar Groningen te komen. “Het is voor mij altijd een droom geweest om professioneel te gaan spelen en om me aan te sluiten bij een team met zo’n grote historie. Het is voor mij een eer om voor Donar te gaan spelen”, zegt hij. 

Met Will Moreton heeft Donar de achtste speler voor het komende seizoen vastgelegd. De selectie bestaat nu uit Shane Hammink, Thomas Koenis, Leon Williams, DaVonte Lacy, Jarred Ogungbemi-Jackson, Kjeld Zuidema, Nesta Agasi en Will Moreton. Daar komt in ieder geval nog een jeugdspeler bij. Donar is van plan om in principe met een negen-mans-rotatie te gaan spelen. Er komen dus nog drie spelers en een jeugdspeler bij.