Nieuws

Drafbaan Stadspark moet uitgroeien tot topevenemententerrein

De Drafbaan in het Stadspark moet uitgroeien tot topevenemententerrein. De gemeente wil flink in het terrein investeren zodat de Drafbaan zich straks kan meten met gerenommeerde locaties als het Goffertpark in Nijmegen en het Zuiderpark in Den Haag. “Evenemententerreinen met een capaciteit van mogelijk 65 duizend mensen, waar shows van de absolute wereldtop gehouden kunnen worden (U2, Coldplay, Rammstein)”, aldus het college van B en W.


Leestijd: 1 minuut

Drafsport verdwijnt uit Stadspark; drafbaan wordt evenemententerrein
Drafsport verdwijnt uit Stadspark; drafbaan wordt evenemententerrein

In 1999 was de Drafbaan het decor van een optreden van de Rolling Stones en in 2000 van Tina Turner. Die trend zette zich toen niet voort, maar afgelopen jaren begon de Drafbaan aan een tweede leven als evenemententerrein met onder meer Stadspark Live en Hullabaloo.

Volgens het college ligt hier de toekomst van de Drafbaan. Dit voorjaar gaf het gemeentebestuur daarom opdracht de ontwikkeling van de Drafbaan tot topevenemententerrein te onderzoeken.

De Drafbaan moet niet alleen uitgroeien tot topevenementenlocatie maar ook tot groenste evenementenlocatie van Nederland, vindt het college. Bijvoorbeeld door te investeren in betere stroom- en watervoorzieningen voor het aan -en afvoeren van water voor toiletten en spoelgelegenheden voor plastic bekers en om het gebruik van dieselgeneratoren te beperken.

Naast de aanpak van de infrastructuur (water, stroom, internet) wil het college investeren in de egalisatie van het veld, de aanleg van drainage, een betere in- en uitstroom van bezoekers en het verbeteren van de bereikbaarheid van de Drafbaan voor hulpdiensten.

Het college ziet geen toekomst meer voor de drafsport in het Stadspark. Daarom wordt de raad gevraagd in te stemmen met het niet verlengen van het huurcontract met de Koninklijke Harddraverij & Renvereniging Groningen (KHRV) met ingang van 1 januari 2021.