Nieuws

Drie dagen op rij een nieuwe besmetting van coronavirus

In de provincie Groningen is voor de derde dag op rij iemand positief getest op het coronavirus. Het totale aantal besmettingen staat nu op 362. Zeventien patiënten uit Groningen zijn aan het virus overleden.


Leestijd: 1 minuut

Drie dagen op rij een nieuwe besmetting van coronavirus
Drie dagen op rij een nieuwe besmetting van coronavirus

Volgens de GGD verandert het aantal besmettingen nog steeds nauwelijks en dat wijst er dus ook nog op dat de uitbraak in Groningen zich lijkt te stabiliseren. In de afgelopen week kwamen er vier besmettingen bij. Een week daarvoor nam het aantal besmettingen ook al toe met vier. 

Uit cijfers van de GGD, die woensdag werden gepubliceerd, bleek dat ongeveer 190 besmette Groningers werkzaam zijn in de zorg. Alle Groningers met klachten kunnen zich sinds 1 juni laten testen op het virus. Van 1 t/m 9 juni zijn 1522 personen op de UMCG-locatie getest op het virus. Twee personen (0,1%) bleken positief.

Aanmelden testlocatie
Heb je klachten zoals verkoudheid, hoesten, verhoging of plotseling verlies van smaak en geur? Bel (gratis) 0800-1202 en maak een afspraak voor een test. Heb je geen klachten, dan heeft het afnemen van de test ook geen zin. Houd je burgerservicenummer (BSN) bij de hand. Blijf verder thuis en ga alleen naar buiten voor de test. De uitslag volgt telefonisch en het streven is om dit 48 uur na de test door te geven.