Nieuws

Drugsdealer zonder rijbewijs: achtste bon in vijf jaar tijd

De politie in Groningen heeft maandagavond een drugsdealer voor de achtste keer in vijf jaar tijd op de bon geslingerd voor het rijden zonder rijbewijs. Ook kreeg hij een bon voor het negeren van de avondklok, en bleek de man meerdere zakjes hennep bij zich te hebben.


Leestijd: 1 minuut

Drie mannen uit Groningen aangehouden vanwege grootschalige bankhelpdeskfraude
Drie mannen uit Groningen aangehouden vanwege grootschalige bankhelpdeskfraude

Volgens de politie leek het er in eerste instantie op dat de man, rijdend op een bromfiets, er vandoor wilde gaan toen hij agenten zag. Toen hij aan de kant werd gezet, probeerde hij zich alsnog te verstoppen in een tuin.

Toen de man vervolgens naar zijn rijbewijs werd gevraagd, bleek hij die niet te kunnen tonen. Dat leverde hem voor de achtste keer in vijf jaar tijd een bon op. Maar daar bleef het niet bij: omdat hij aan het bellen was tijdens het rijden, ging hij ook daarvoor op de bon.

Bij een controle van de tuin waar de man zich had verstopt trof de politie nog een tas aan met zakjes hennep. Ook overhandigde hij vervolgens nog een zakje drugs, en bleek dat hij twee telefoons en geldbiljetten bij zich had. Een sneltest wees uit dat hij zelf ook gebruikt had.

De politie hield de man daarop aan en wilde hem insluiten. Tijdens het wachten op transport naar het cellencomplex probeerde de man nog een zak met cannabis weg te gooien, maar dat bleek tevergeefs. De bromfiets is in beslag genomen.