Nieuws

Duitse regio Grafschaft Bentheim ondersteunt Nedersaksenlijn met kennis en geld

Het bestuur van Grafschaft Bentheim – een regio in Duitsland die grenst aan Drenthe en Overijssel – gaat Stichting Nedersaksenlijn financieel en met kennis ondersteunen. De regio stelt dit jaar 15.000 euro beschikbaar voor de treinverbinding die moet worden aangelegd tussen Groningen en Munster-Osnabrück in Duitsland.


Leestijd: 1 minuut

In rustige treinen tussen Utrecht en Groningen reis je nu met voordeel
In rustige treinen tussen Utrecht en Groningen reis je nu met voordeel

Dat heeft een commissie uit de Kreistag – vergelijkbaar met Provinciale Staten –  besloten. Het regioparlement van de Grafschaft vindt het belangrijk dat de treinverbinding wordt aangelegd. De verbinding zal volgens het bestuur een belangrijke bijdrage leveren aan de sociaaleconomische versterking van de hele regio aan beide zijden van de grens. 

De spoorlijn zorgt voor een verbinding tussen Groningen, Emmen en Coevorden in Nederland, naar Nordhorn, Rheine en de regio Munster-Osnabrück in Duitsland. De verbinding tussen Coevorden en Bad Bentheim, de Regiopa-express, moet in 2026 klaar zijn.

Naast de 15.000 euro wil Grafschaft Bentheim het werk vna Stichting Nedersaksenlijn ook ondersteunen met de reeds opgedane ervaring met het reactiveren van oude spoorlijnen in de regio. 

De coördinatie van het totale project Nedersaksenlijn is in handen van de provincie Drenthe.