Nieuws

Eerste Oekraïners hartverwarmend ontvangen in Groningen - (kinder)spullen zeer welkom

Bedeesd en ontdaan komen ze binnen: de eerste vluchtelingen uit Oekraïne in Groningen. De Stichting Studenten Huisvesting (SSH) heeft tijdelijke ruimte voor hen beschikbaar gesteld in een studentenflat in de Kornoeljestraat 2 in Paddepoel, waar 72 kamers pas zijn gerenoveerd en vanaf augustus bewoond worden door buitenlandse studenten. Omdat de kamers nu leeg zijn, kunnen ze de komende maanden door vluchtelingen uit Oekraïne worden gebruikt.


Leestijd: 1 minuut

Eerste Oekraïners hartverwarmend ontvangen in Groningen - (kinder)spullen zeer welkom
Eerste Oekraïners hartverwarmend ontvangen in Groningen - (kinder)spullen zeer welkom

De eerste van de Oekraïense vluchtelingen zijn inmiddels gearriveerd. Zij worden opgevangen door medewerkers van de SSH en door enkele vrijwilligers, die van alles en nog wat moeten zien te regelen. Maar die heel blij zijn met steun van mensen uit de omgeving.

“Hartverwarmend wat híer gebeurt. Mensen brengen heel veel spullen naar de Kornoeljestraat. Op dit moment hebben we qua speelgoed meer dan genoeg en ook heel veel knuffels, ook meer dan genoeg”, vertelt vrijwilliger Grace Bregman.

“Maar goede buggy’s en kinderstoeltjes zijn van harte welkom", gaat ze verder.  "En een paar kinderboxen zou ook fijn zijn. Dan hebben de moeders even hun handen vrij om te koken of te douchen. Babyvoeding, verse groenten en fruit ook van harte welkom! Dit is even voor nu, en over een paar dagen kan het zomaar iets anders zijn waar vraag naar is. Maar voor dit moment zouden we hier het meest mee zijn geholpen”, aldus Grace Bregman.

Ook supermarkten als Albert Heijn en de Jumbo hebben al het een en ander gedoneerd. Maar voedingsmiddelen voor kinderen blijven welkom: blik- en babyvoeding, fruithapjes of olvarit-potjes.

Mensen kunnen spullen afgeven bij een container in de Kornoeljestraat. Maar financiële steun is ook heel welkom om de honderd vluchtelingen hun eerste tijd in Groningen goed door te helpen komen.