Nieuws

Eindelijk: kat die vastzat onder dak na week gered

Goed nieuws: de kat die al een week vastzat onder een dak van een woning aan de Star Numanstraat is gered. Na talloze pogingen het beestje te bevrijden, lukte het vrijwilligers van Bikers 4 Animals en de Dierenambulance maandag met een slim plan alsnog de kat uit zijn benarde positie te lokken. Bij deze poging werd een laken ingezet, ingesmeerd met kattenvlees. Dat meldt Bikers 4 Animals op Facebook.


Leestijd: 1 minuut

Ook de reddingsactie van Bikes 4 Animals en de Dierenambulance ging aanvankelijk niet helemaal zonder slag of stoot. Want hoewel de kat in eerste instantie wel geïnteresseerd was in het kattenvlees, was het beestje niet van plan om vervolgens via het laken naar het dakraam te klimmen. Er werd nog een schepnet ingezet, maar het net bleef haken achter een dakpan waardoor de kat wist te ontsnappen.

Uiteindelijk werd besloten het ingesmeerde laken weer op te hangen, en te laten hangen. Ondertussen werd binnen een vangkooi geplaatst. Deze actie bleek een succes: de kat klom via het laken omhoog en wist via het open dakraam de woning te bereiken.

De reddingsactie pakte voor Bikers 4 Animals uiteindelijk nog duur uit, zo meldt de organisatie. Zowel de auto van de Bikers als die van de dakdekker, die ook bij de actie betrokken was, werd door handhavers op de bon geslingerd.

De kat zat al sinds vorige week vast en hield ondertussen de gemoederen flink bezig. De brandweer was er al meerder keren bij geweest en had onder andere een gat in het dak gemaakt. Dat haalde niets uit: het beestje was te bang en kroop elke keer weer weg.