Nieuws

Energiecoöperatie Grunneger ontwikkelt nieuw coöperatief zonnepark: Meerdorpen

Groningen is een nieuw collectief zonnepark rijker: Zonnepark Meerdorpen. Het zonnepark is ontwikkeld door energiecoöperatie Grunneger Power, samen met Sunprojects. Bewoners van de gemeente Groningen kunnen deelnemen aan het zonnepark en hiermee zelf bijdragen aan lokale opwek.


Leestijd: 1 minuut

Energiecoöperatie Grunneger ontwikkelt nieuw coöperatief zonnepark: Meerdorpen
Energiecoöperatie Grunneger ontwikkelt nieuw coöperatief zonnepark: Meerdorpen

Locatie

Het Zonnepark Meerdorpen ligt vlakbij de A7 en Roodehaan. Het ligt aan de rand van een groter zonnepark dat bekend is onder de naam Roodehaan. Zonnepark Meerdorpen telt 2247 zonnepanelen. Het park komt voor 100% in handen van Groningers en samen wekken ze stroom op voor 250 huishoudens.

Zonnepark Meerdorpen is het tweede coöperatieve zonnepark dat ontwikkeld is door Grunneger Power. In 2017 werd Zonnepark Vierverlaten opgeleverd. Ongeveer 400 Groningers droegen daaraan bij en kochten een of meerdere zoncertificaten.

Hoe werkt het?

Iedereen die zelf groene stroom wil opwekken kan bijdragen aan het zonnepark. Als deelnemer koop je een of meerdere zoncertificaten. Voor een zoncertificaat betaal je eenmalig een vaste bijdrage. Jaarlijks ontvang je per certificaat een vaste vergoeding vanuit de door het Zonnepark Meerdorpen opgewekte, lokale stroom. De inschrijfperiode voor deelname is verlengd t/m woensdag 30 juni.

Over Grunneger Power

Lokale energiecoöperatie Grunneger Power is opgericht dóór bewoners vóór bewoners. Zij creëren in de gemeente Groningen een maatschappelijke beweging en geven richting aan de energietransitie. Grunneger Power helpt bewoners van wijk tot dorp om zichzelf goed te organiseren bij duurzame veranderingen in hun directe omgeving. Door samen energie te besparen, lokaal duurzame energie op te wekken en energie te leveren, krijgen bewoners regie over eigen energie.