Nieuws

Enkele nieuwe besmettingen in Groningen; forse stijging van landelijke cijfers

In de provincie zijn nu ongeveer 34 geteste besmettingen van het coronavirus. Dat blijkt uit cijfers van het RIVM. In de gemeente Groningen zijn er enkele positief geteste patiënten bijgekomen. De landelijke cijfers laten een forse stijging zien. Er kwamen sinds donderdag 534 nieuwe patiënten bij en er zijn 30 mensen overleden aan het virus.


Leestijd: 1 minuut

Enkele nieuwe besmettingen in Groningen; forse stijging van landelijke cijfers
Enkele nieuwe besmettingen in Groningen; forse stijging van landelijke cijfers

Het RIVM publiceert geen absolute aantallen meer. Op een kaart valt te zien hoeveel patiënten er per 100.000 inwoners zijn. In de gemeente Groningen steeg dat cijfer van 9,9 naar 12,1, wat inhoudt dat er nu ongeveer 28 patiënten positief getest zijn. Ook in de gemeentes Pekela, Westerkwartier en Midden Groningen zijn per gemeente twee geteste besmettingen. 

In het hele land zijn nu 2994 geteste besmettingen (+534). Met een nieuw aantal van dertig overleden patiënten, komt het totale aantal doden uit op 106 (leeftijden van 63 tot en met 95 jaar). In totaal zijn 643 patiënten opgenomen (geweest) in een ziekenhuis. Dat waren er donderdag nog 489, dus dat is een stijging van 154. Onder de besmettingen zijn 725 mensen die in de zorg werken; zij worden vaker dan andere groepen getest.

De meeste positief geteste mensen wonen in de provincie Noord Brabant, namelijk 1012 personen. Daarna zijn de meeste positief geteste mensen gemeld in Zuid-Holland (405), Limburg (366) en Noord-Holland (353).

Daadwerkelijke aantallen
Het werkelijke aantal besmettingen met COVID-19 ligt hoger dan het aantal meldingen in deze update, omdat niet meer iedereen met mogelijke besmetting getest wordt. Zo vermoeden specialisten dat tachtig procent van de besmettingen onder de radar blijft.