Nieuws

Esmé van den Boom nieuwe stadsdichter Groningen

Esmé van den Boom is zondag benoemd als de nieuwe stadsdichter van Groningen. Ze neemt daarmee het stokje over van Myron Hamming over.


Leestijd: 1 minuut

Foto | Henk Veenstra
Foto | Henk Veenstra

Als stadsdichter mag Van den Boom (1993) de komende jaren poëzie onder de aandacht van inwoners van Groningen brengen. Een stadsdichter sbelangrijke lokale momenten vast in gedichten en treedt regelmatig op. Het stadsdichterschap is voor twee jaar.

Van den Boom werkt onder andere bij Forum Groningen als collectiebeheerder en als freelance docent aan de Schrijversvakschool. Eerder was ze al Huisdichter van de Rijksuniversiteit Groningen.

Van den Boom werd gekozen uit 30 kandidaten. De selectiecommissie ziet in haar “een bescheiden, gedegen dichter die haar dichttalent gecombineerd met haar liefde voor de stad Groningen sterk kan inzetten”.

De uitreiking vond plaats tijdens een poëziefeest in de Oosterpoort. Daarbij werd ook afscheid genomen van Hamming, die nog een laatste keer optrad als afsluiting van zijn termijn als stadsdichter. Van den Boom is de elfde stadsdichter van Groningen.