Nieuws

Explosieve stof aangetroffen in Beijum; EOD maakt materiaal onschadelijk

In een woning in Beijum waar vrijdagavond een explosie plaats vond zijn gisteravond explosieve stoffen aangetroffen, opgeruimd en later elders in Groningen onschadelijk gemaakt.


Leestijd: 1 minuut

Derde aanhouding na explosie in woning Beijum
Derde aanhouding na explosie in woning Beijum

De Explosieven Opruimingsdienst Defensie werd ingezet bij het onderzoek naar de stoffen in deze  woning aan de Wibenaheerd in de Groninger wijk Beijum.

EOD, Brandweer en Veiligheidsregio bij de woning in Beijum
EOD, Brandweer en Veiligheidsregio bij de woning in Beijum

De EOD was opgeroepen nadat er explosieven (of stoffen daarvan) in de woning werden aangetroffen.

Rond 03:15 uur werden de explosieven onschadelijk gemaakt op een ander terrein aan de Sint Petersburgweg. Het is nog onbekend om wat voor explosieven het hier ging.

Foto's: Raymond Bos

Het onderzoek was zaterdag gestart, nadat bij de politie zaterdagmiddag informatie was binnengekomen.

De politie heeft het ontruimde complex en de zwaar beschadigde woning Wibenaheerd Groningen afgelopen nacht bewaakt. In verband met het onderzoek van de EOD moesten enkele woningen worden ontruimd.

Vandaag, zondag, vindt er nog nader onderzoek plaats bij- en onder het puin van de woning waar vrijdagavond de explosie plaatsvond. ‘We willen zeker weten dat daar geen explosieve stof ligt. Dit betekent dat bewoners van de ontruimde woningen tot die tijd niet naar huis kunnen’, aldus de politie Groningen via Twitter.

De politie heeft inmiddels de twee bewoners van de woning aan de Wibenaheerd aangehouden. Zij zijn overgebracht naar een politiebureau en zitten vast.