Nieuws

Extinction Rebellion komt met petitie: 'Red het Sterrebos'

Extinction Rebellion heeft een petitie gelanceerd tegen plannen voor het kappen van bomen in het Sterrenbos. Er liggen nu namelijk plannen voor de aanleg van een pad van zes meter breed door het park en daarvoor moeten er bomen wijken. Volgens de actiegroep is dit ‘funest’ voor de biodiversiteit van Groningen.


Leestijd: 1 minuut

Foto | Extinction Rebellion
Foto | Extinction Rebellion

De plannen voor het pad -hoewel ze nog niet in beton gegoten zijn- hebben vooral betrekking op het noordelijke deel van het Sterrebos. Het gaat om een half verhard pad van zes meter breed, met een zichtlijn of as naar de Martinitoren.

Volgens Extinction Rebellion is het Sterrebos een belangrijke plek voor Groningen, voor zowel de biodiversiteit als voor de opslag van CO2 en het vasthouden van water. De actiegroep vindt daarnaast dat burgers te weinig medezeggenschap hebben gehad bij de plannen voor het Sterrebos.

De organisatie maakt zich zorgen over verdere plannen waarmee bomenkap gepaard gaat, maar ook bijvoorbeeld over de aanleg van tegels. Dit soort plannen zouden de natuur, waaronder verschillende plant- en diersoorten, kunnen schaden. “Dit 259 jaar oude bos is onvervangbaar”, schrijft de actiegroep.

De petitie is bijna vijfhonderd keer ondertekend.