Nieuws

Extra studieplekken voor studenten in Groningen - proef in De Oosterpoort

Eindelijk even een bescheiden goed-nieuwsberichtje voor studenten in Groningen. Er komen extra studieplekken bij in de stad, waardoor ze dus niet de hele dag in hun kamer hoeven te zitten. Volgende week begint er een proef in De Oosterpoort.


Leestijd: 1 minuut

Vanaf 21 oktober zijn er in De Oosterpoort studieplekken voor studenten van de RUG en Hanzehogeschool. Deze extra studieplekken zijn gerealiseerd vanwege de naderende tentamenweken en voldoen aan de RIVM richtlijnen. Dat meldt SPOT Groningen, de organisatie achter de Stadsschouwburg en de Oosterpoort.

Het gaat in eerste instantie om een pilot: sluiten de faciliteiten aan bij de wensen van de studenten? Passen studieplekken bij De Oosterpoort? Na de pilot bekijken SPOT Groningen, RUG en Hanze of de samenwerking structureel kan worden.

Studenten zijn op werkdagen welkom tussen 9.00 en 17.00 uur. Gedurende deze tijden is het vrije inloop; een studieplek reserveren is niet mogelijk. Studenten worden in verband met de coronamaatregelen gevraagd een gezondheidscheck te doen bij binnenkomst en krijgen het dringende verzoek een mondkapje te dragen wanneer zij door het gebouw lopen.

(Bron van dit bericht en nadere informatie: SPOT Groningen)