Nieuws

FC Groningen: ‘bevingsband’ blijft tot eisen zijn ingewilligd, en de gaskraan dicht is

De aanvoerder van FC Groningen blijft voorlopig een speciale aardbevingsband dragen. FC Groningen heeft besloten de band te blijven dragen totdat de eisen van het Groninger Gasberaad – een ruimhartige en rechtvaardige schadeafhandeling, een vlotte en doortastende versterkingsoperatie en een wettelijk vastgelegde einddatum voor het sluiten van de Groninger gaskraan – zijn ingewilligd.


Leestijd: 1 minuut

FC Groningen: ‘bevingsband’ blijft tot eisen zijn ingewilligd, en de gaskraan dicht is
FC Groningen: ‘bevingsband’ blijft tot eisen zijn ingewilligd, en de gaskraan dicht is

Met het dragen van de speciale band wil FC Groningen elke week landelijke aandacht blijven vragen voor de problematiek waar de achterban van FC Groningen al zo lang mee te maken heeft, aldus de club in een statement.

FC Groningen speelde afgelopen zondag de eerste wedstrijd na de winterstop tegen PSV. Voorafgaand en tijdens dit duel vroeg de club middels diverse uitingen landelijke aandacht voor de aardbevingsproblematiek. Onder meer door uitingen via LED-boarding, vlaggen en een speciale aanvoerdersband op de arm van de captain.

Supporterscoördinator Matthias Mulder was afgelopen zaterdag aanwezig tijdens de manifestatie op de Vismarkt, waar duizenden Groningers hun stem lieten horen en om ‘Respect voor Groningen’ vroegen. “Wij zijn als club begaan met onze achterban. Veel van onze supporters hebben te maken of te maken gehad met aardbevingen en ondervinden daarvan nog steeds problemen. Een aanvoerder gaat voorop in de strijd en daarvan is de aanvoerdersband het symbool. Wij laten hiermee zien achter onze strijdbare achterban te staan, net zo lang tot er een oplossing is gevonden. We zullen de band met trots dragen en op deze manier wekelijks aandacht blijven vragen voor de gedupeerden in ons verzorgingsgebied.”