Nieuws

FC Groningen: eerst RvC compleet, dan pas zoektocht naar nieuwe directeur

FC Groningen gaat eerst de Raad van Commissarissen op sterkte brengen, voordat de zoektocht naar een opvolger van Wouter Gudde van start gaat. Dat meldt FC Groningen.


Leestijd: 1 minuut

Iedere stoel is vrijdagavond bezet in de Euroborg
Iedere stoel is vrijdagavond bezet in de Euroborg

Vorige week vrijdag maakte FC Groningen directeur Wouter Gudde bekend dat hij uiterlijk aan het eind van dit seizoen stopt. Daarop besloten Erik Mulder en Berend Rubingh per direct op te stappen als lid van de Raad van Commissarissen.

De eerste stap is nu om de RvC weer op orde te brengen, zo meldt de club. In de RvC zitten nu nog Bas Schrage, Paul de Rook en Han Berger. Er wordt nu gezocht naar iemand met een financieel profiel en een nieuwe voorzitter van de Raad.

FC Groningen zet alles op alles om geschikte kandidaten te vinden. Medewerkers van de club wordt gevraagd mee te denken en het netwerk en de stakeholders van FC Groningen worden verzocht suggesties te doen.

Pas als de Raad van Commissarissen weer compleet is, is het tijd voor een volgende stap: het zoeken van een nieuwe directeur.

De RvC en het Stichtingsbestuur benadrukken dat discussies over de structuur en organisatie van de club nu niet aan de orde zijn. “Hoewel FC Groningen in een turbulente periode verkeert, geldt voor zowel de voetbaltechnische- als voor de overige afdelingen binnen de club dat zoveel mogelijk rust en stabiliteit op dit moment het allerbelangrijkste zijn.”