Nieuws

FC Groningen heft boycot tegen RTV Noord op, maar stelt wel voorwaarden

FC Groningen staat RTV Noord weer te woord. Dat zei directeur van de voetbalclub Wouter Gudde maandagmiddag in een gesprek met de omroep. Wel stelt de club een aantal voorwaarden aan de verdere samenwerking.


Leestijd: 1 minuut

De voetbalclub stelde vrijdag een boycot in tegen RTV Noord, omdat de omroep een artikel had geschreven over spits Paulos Abraham, wiens hond een andere hond zou hebben doodgebeten. Volgens Gudde wilde de club met de boycot een statement maken, omdat de berichtgeving in hun ogen te ver ging. 

Spelers en medewerkers van FC Groningen zijn per direct weer beschikbaar voor interviews, hoewel daar wel voorwaarden aan zitten. Zo staat FC Groningen onder meer na afloop van een wedstrijd nog maar één interview met een speler toe en een vraaggesprek met de trainer. Tot nu stelde de club geen grenzen aan het aantal interviews na de wedstrijd.

RTV Noord laat weten het besluit te betreuren. Hoofdredacteur Pieter Sijpersma: “Al met al is dit een inperking van onze journalistieke bewegingsvrijheid. Bovendien is het publiek dat de wedstrijden van FC Groningen via onze kanalen volgt hiervan de dupe.” Sijpersma benadrukt dat we in een vrij land leven: “Een goede journalist laat zich niet de wet voorschrijven door een directeur of voorlichter. We zullen van de nood een deugd maken.”