Sport

FC Groningen ongetwijfeld op zoek naar revanche tegen Go Ahead Eagles

Na de 2-1 nederlaag afgelopen weekend bij sc Heerenveen speelt FC Groningen zondagmiddag in de eigen Euroborg tegen Go Ahead Eagles. Een wedstrijd waarin Groningen zich wil revancheren voor de eerste nederlaag van het seizoen.


Leestijd: 2 minuten

Een volle Euroborg
Een volle Euroborg

Het is het treffen tussen de nummers zes en 10 van de Eredivisie. FC Groningen heeft negen punten en de Deventenaren hebben twee punten minder. Het is daarom ook een belangrijk duel om met een goed resultaat Go Ahead Eagles op afstand te houden en omhoog te kunnen blijven kijken.

Vanwege hun rode kaart tegen Heerenveen zijn Marvin Peersman en Brynjólfur Willumsson twee duels geschorst. Marco Rente is op de weg terug na een blessure, maar mogelijk nog niet topfit. Wellicht in dat kader heeft FC Groningen per direct Maxim Mariani toegevoegd aan de selectie. De 19-jarige verdediger trainde de afgelopen seizoenen al veelvuldig mee met de hoofdmacht en is nu beloond voor zijn ontwikkeling.

Trainer Dick Lukkien zal ongetwijfeld beducht zijn voor de komende tegenstander. Go Ahead Eagles begon met twee nederlagen, maar won recent met 2-1 bij Sparta Rotterdam en hield afgelopen weekend in de eigen Adelaarshorst Ajax op 1-1. Waardoor het erop lijkt dat de nieuwe trainer Paul Simonis het aan de draai heeft gekregen. FC Groningen is dus gewaarschuwd.

Bij de FC hunkert Romano Postema naar een doelpunt. De spits miste het begin van de competitie en oogt heel onrustig in zijn spel. Met veel balverlies tot gevolg. Wat de vraag oproept of Postema, vorig jaar topscorer met 18 treffers, het niveau van de Eredivisie wel aankan. Het is zo langzamerhand tijd om deze geluiden de kop in te drukken door de trekker een keer succesvol over te halen.

Het is zondag de twintigste ontmoeting in Groningen op het hoogste niveau. De balans is duidelijk in het voordeel van FC Groningen met twaalf zeges, vijf gelijke spelen en twee nederlagen. De laatste zege dateert van 21 augustus 2022. Een eigen doelpunt van Jeffrey de Lange bepaalde de eindstand op 1-0. Het seizoen daarvoor won Groningen door twee treffers van Jorgen Strand Larsen met 2-1.

De aftrap is zondagmiddag traditioneel om 14.30 uur.