Nieuws

FC Groningen ontslaat technisch directeur Mark-Jan Fledderus

FC Groningen en technisch directeur Mark-Jan Fledderus gaan per direct uit elkaar. Volgens de club is er niet genoeg vertrouwen meer om door te gaan met de samenwerking.


Leestijd: 1 minuut

FC Groningen ontslaat technisch directeur Mark-Jan Fledderus
FC Groningen ontslaat technisch directeur Mark-Jan Fledderus

Fledderus was sinds 2019 technisch directeur bij FC Groningen, momenteel de hekkensluiter in de Eredivisie. Na de afgelopen transferperiode is er bij de club geen vertrouwen meer in Fledderus, zo blijkt uit de toelichting van algemeen directeur Wouter Gudde op de website. “Voor ons was de conclusie dat er onvoldoende vertrouwen en perspectief is om de samenwerking voort te zetten”.

“Het belang dienen van FC Groningen”. Dat was volgens Fledderus zijn belangrijkste doel toen hij vier jaar geleden naar Groningen kwam. Ondanks zijn vertrek zegt hij FC Groningen nog altijd een warm hart toe te dragen. “FC Groningen zal voor mij altijd speciaal blijven, dat was ook de reden dat ik hier in 2019 naar toe ben gekomen. Ik gun oprecht alles en iedereen bij de club het allerbeste voor de toekomst”.

Gudde kijkt niet enkel negatief terug op de periode met Fledderus als technisch directeur. Hij laat weten dat Fledderus de club ook veel heeft gebracht. “Hij heeft ons in een financieel zeer moeilijke fase van de club enorm geholpen met hele goede transfers. Die credits verdient hij absoluut”

De supportersvereniging van FC Groningen zegde afgelopen weekend het vertrouwen in Fledderus al op.

https://twitter.com/fcgroningen/status/1621422041353043969