Nieuws

Festival Hongerige Wolf “het Oerol van Oost-Groningen”

Liefhebbers van muziek, dans, poëzie en theater konden afgelopen weekend hun hart ophalen in de gemeente Oldambt in het oosten van Groningen. Daar werd voor de twaalfde keer Hongerige Wolf gehouden, een cultureel festival dat zesduizend bezoekers trok uit heel Nederland.


Leestijd: 1 minuut

Mede dankzij dit festival, gehouden in het gelijknamige gehucht Hongerige Wolf niet ver van de grens met Duitsland bij Finsterwolde, ontwikkelt Groningen zich steeds meer tot een festival-provincie. Want eerder dit jaar was er al het festival Grasnapolsky in de oude kartonfabriek De Toekomst in Scheemda, en vorige maand Terug naar het Begin in Eemsdelta. En volgende maand begint een serie open-lucht theatervoorstellingen over “Ripperda”.

Het Festival Hongerige Wolf werd voor het eerst gehouden in 2011, op initiatief van enkele vriendinnen. Sindsdien heeft het zich verder ontwikkeld, maar de formule is in essentie hetzelfde gebleven, waarbij ook een belangrijke rol is weggelegd voor dorpsbewoners.

In Hongerige Wolf treden niet zozeer gevestigde namen op, maar wel kun je er genieten van jong aanstormend talent. Opmerkelijk genoeg komen er jaarlijks ook steeds meer bezoekers uit de Randstad.

Voor hen is het niet alleen genieten van de kleurrijke voorstellingen, maar ook van de rust en ruimte in het oosten na Groningen. In Hongerige Wolf is in het programma ook veel ruimte voor kindervoorstellingen en kinderactiviteiten. Dankzij al deze ingrediënten heeft het festival in Hongerige Wolf bij sommigen al de bijnaam “het Oerol van oost-Groningen” gekregen.

Dat Hongerige Wolf zich heeft ontwikkeld tot een sympathiek en voor landelijke begrippen uniek festival is ook de landelijke media niet ontgaan. Zo concludeert het platform 3voor12 van de VPRO aan het eind van een verslag van een bezoek aan het festival, onder de kop ”Even wennen, maar de moeite meer dan waard””: “Hongerige Wolf is een warm bad waar ontzettend veel te ontdekken valt. Voor wie zich niet te min voelt om veel te lopen of veel koffie nodig heeft, is het festival het perfecte uitje. We kijken uit naar volgend jaar.

(Foto’s en meer informatie: Facebookpagina Hongerige Wolf).