Nieuws

Filmproducenten moeten weg naar Groningen beter weten te vinden: mooiste filmlocaties nu online

De Groningse grachten, vestiging Bourtange, de klimtoren bij Kardinge (de hoogste van het land!), parkeergarage Ossenmarkt. Het zijn stuk voor stuk unieke en bijzondere filmlocaties in Groningen, die te vinden zijn op de onlangs gelanceerde site www.screennoord.com. De site heeft als doel om Groningen, maar ook Friesland en Drenthe, beter op de kaart te zetten als locatie om een film of serie op te nemen.


Leestijd: 1 minuut

Screen Noord is bestemd voor filmproducenten, locatiescouts en production designers, kortom alle partijen die betrokken zijn bij het zoeken naar spannende, verrassende en bijzondere filmlocaties.

Architectuur

Op www.screennoord.com komen alle denkbare landschappen (behalve bergen) voorbij. Groningse locaties die worden uitgelicht zijn onder andere de Groningse grachten, zoals de Lage en Hoge der A (118 minuten van Schiphol) en de ondergrondse en architectonische parkeergarage aan de Ossenmarkt (119 minuten).

Rust en ruimte

De vele bijzondere locaties zijn niet de enige toegevoegde waarde die het Noorden biedt, zeggen de initiatiefnemers. Ze wijzen op zaken als ‘rust en ruimte’, makkelijk transport, de hoeveelheid stedelijke, verrassende en landelijke locaties en het hoogwaardige, laagdrempelige netwerk van doorpakkers dat je hier vindt, zo is te lezen op economie.groningen.nl

Elk van de drie provincies heeft een eigen ‘filmcommissioner’, en voor de provincie Groningen is dat Roxane Schreiber. Roxane maakt filmproducenten en locatiescouts graag wegwijs in de Groninger filmwereld. “Ze toont met gemak de vele mooie en bijzondere locaties in haar geliefde provincie en weet precies wat er komt kijkt bij het produceren van films.” Roxane is ook betrokken bij de Filmclub, de netwerkavond voor filmmakers in Groningen.

Talentvolle crew

Screen Noord helpt filmproducenties niet alleen belangeloos bij het snel vinden van filmlocaties, maar ook bij het vinden van geschikte lokale fondsen, talentvolle crew, goed bereikbare faciliteiten, lokale catering en transport.

Vanuit Screen Noord worden de banden met andere Nederlandse en Europese filmregio's binnen het Screen Talent Europe netwerk, het Filmfonds, brancheorganisaties en broadcasters.Een filmfonds en economische stimulans regelingen zijn de volgende stap.

De noordelijke ‘Film Commission’ is een initiatief van Filmvereniging Groningen en New Noardic Wave.