Nieuws

Flinke stijging van aantal coronapatiënten in Groningse ziekenhuizen

Het aantal coronapatiënten in een Gronings ziekenhuis is dit weekend flink gestegen. Op maandag lagen er twaalf patiënten meer in het ziekenhuis, dan op vrijdag. Het aantal IC-opnames nam dit weekend af met twee. Dat blijkt uit cijfers van het Acute Zorgnetwerk Noord Nederland.


Leestijd: 1 minuut

Kinder intensive care UMCG vol
Kinder intensive care UMCG vol

In totaal liggen er nu 79 coronapatiënten in een van de Groningse ziekenhuizen, waarvan 24 op een IC-afdeling. Het aantal IC-patiënten verschilt de afgelopen twee weken licht. Zo lagen er op 11 januari nog 21 patiënten op de IC, zo valt op te maken uit de cijfers

Er liggen nu dus 55 patiënten op een reguliere corona-afdeling. Vrijdag waren dat er nog 43. Op 11 januari lagen er overigens 71 patiënten op een niet IC-bed. 

Het hele Noorden
In het hele Noorden liggen nu 195 coronapatiënten in het ziekenhuis. Daarvan zijn er 38 afkomstig uit een andere regio (19 procent). Op 11 januari lagen er 224 patiënten in een noordelijk ziekenhuis. Toen waren er nog zeventig patiënten afkomstig uit een andere regio (31 procent). Dat houdt dus in dat er steeds meer bedden worden bezet door patiënten uit de eigen regio.