Nieuws

“Forum Groningen moet weer open voor jongeren”

Het Forum Groningen moet heropenen voor jongeren. Daarvoor pleiten de Jonge Democraten, de jongerenvereniging van D66, en de Groninger Studentenbond, de GSb, woensdag.


Leestijd: 1 minuut

“Forum Groningen moet weer open voor jongeren”
“Forum Groningen moet weer open voor jongeren”

Vorige week gaf het kabinet aan dat jongeren elkaar binnenkort weer fysiek moeten kunnen ontmoeten. De jongerenorganisaties vinden dat het forum de geschikte plek kan zijn voor zo’n experiment.

“Het forum is in een normale situatie ook al een plek waar veel mensen samenkomen, met veel plek om op afstand en coronaproof sociale ontmoetingen te organiseren,” aldus Silke Kok, voorzitter JD Groningen.

Volgens de JD lijden de jongeren in Groningen mentaal onder de huidige maatregelen. Het heropenen van het Forum zou hun mentale gezondheid verbeteren. “Het openen van het forum voor jongeren zou een goed experiment kunnen zijn, waarbij wellicht gebruik wordt gemaakt van sneltesten”, aldus Kok.


Behoefte aan sociaal contact

De GSb sluit zich aan bij de oproep van de JD Groningen. De GSb verwijst naar onderzoek dat laat zien dat jongeren veel te kampen hebben met eenzaamheid en behoefte hebben aan sociaal contact. Voorzitter van de GSb, Marinus Jongman zegt: “Elke ontmoetingsplek die niet begint met www. zou een grote verbetering zijn, vooral omdat veel studentenkamers te krap zijn om elkaar veilig te kunnen ontmoeten.”

Volgens de jongerenorganisaties zou de opening van het Forum ook het broodnodige perspectief bieden waar jongeren naar snakken. “De somberheid van de jongeren om ons heen zit vaak in het gebrek aan zicht op verbetering. Als we dat terug kunnen krijgen en de eenzaamheid kunnen doorbreken zetten we belangrijke stappen.” vervolgt Jongman.