Nieuws

Forum Groningen trekt 1 miljoen bezoekers in drie maanden

Het nieuwe Forum Groningen, dat eind november de deuren opende, heeft donderdagochtend de 1 miljoenste bezoeker getrokken. Nooit eerder trok een culturele instelling in Nederland in zo’n korte tijd zoveel mensen, zo meldt het Forum.


Leestijd: 1 minuut

Groningen - mede dankzij het Forum - in top-20 van ‘Beste Kleine Steden ter Wereld’
Groningen - mede dankzij het Forum - in top-20 van ‘Beste Kleine Steden ter Wereld’

Volgens Dirk Nijdam, algemeen directeur Forum Groningen, overtreffen de bezoekersaantallen alle verwachtingen. “Maar het mooiste is om te zien dat het gebouw gebruikt wordt zoals het is bedoeld. Vrijwel iedereen vindt er iets wat hij of zij leuk vindt. Het is goed te zien dat het zo veel verschillende mensen, jong en oud, van dichtbij en van ver trekt.”

Hoeveel bezoekers de expositie AI: More than Human afgelopen maanden heeft getrokken, wil een woordvoerster nog niet zeggen. Die cijfers worden pas na afloop van de expositie, begin mei, bekend gemaakt, zegt ze.

Sinds de opening is het aantal abonnees van de bibliotheek wel gestegen: met 1800. “Maar het filmbezoek spant de kroon”, aldus het Forum in een verklaring: sinds de opening steeg dit met maar liefst zestig procent.

Het Forum heeft de stad veel extra bezoekers opgeleverd, zegt  Paul de Rook, wethouder Cultuur en Economische Zaken gemeente Groningen. “Dat is niet alleen voor het Forum goed, maar ook voor bijvoorbeeld de horeca en winkeliers in de binnenstad. De komst van het Forum heeft de aantrekkingskracht van Groningen verder vergroot.”