Nieuws

GBB in actie; fakkelactie voor deuren van woningen en kerken luiden de noodklok

De Groninger Bodem Beweging heeft bewoners in de kern van het bevingsgebied opgeroepen om vanmiddag, woensdag, om 17.30 uur een brandende fakkel voor het huis te branden. De kerken in Groningen zullen op datzelfde tijdsstip de noodklok luiden. Aanleiding is de beving bij Garrelsweer, in de nacht van maandag op dinsdag, met een kracht van 3,2 op de Schaal van Richter.


Leestijd: 1 minuut

GBB in actie; fakkelactie voor deuren van woningen en kerken luiden de noodklok
GBB in actie; fakkelactie voor deuren van woningen en kerken luiden de noodklok

Volgens de GBB loopt de spanning in Groningen op. De beving bij Garrelsweer was na zo’n 20 ‘lichtere’ bevingen in de afgelopen anderhalve maand de zware klapper, zo stelt de beweging.

“Honderden Groningers werden wakker geschud door een doffe dreun en een rammelend huis. Tot in de stad Groningen werd de beving gevoeld.In het bevingsgebied werd men weer eens met de neus op de feiten gedrukt. Groningen veilig? Een rustige ondergrond? Absoluut niet! Onder veel Groningers leeft een gevoel van onveiligheid – maar dat niet alleen, deze zware beving toont aan dat het in Groningen nog altijd daadwerkelijk onveilig is!”, zo stelt de GBB.

De GBB vindt het daarom tijd om nogmaals een signaal af te geven, en vragen bewoners in de kern van het bevingsgebied om mee te doen aan een fakkelactie. “De problemen in Groningen verdienen nu eindelijk óók in Den Haag urgentie. Het is tijd om de noodklok te luiden!”

De GBB heeft bewoners in de kern van het bevingsgebied opgeroepen om op woensdag 17 november om klokslag 17:30 een fakkel voor hun huis te branden. De kerken zullen op datzelfde tijdsstip de noodklok luiden.