Nieuws

Gedeputeerde: “Internationale studenten goed voor Groningen”

Het college van Gedeputeerde Staten van Groningen is huiverig met betrekking tot plannen van het kabinet om het aantal internationale studenten in Nederland terug te brengen. Zeker voor onderwijsstad Groningen zijn internationale studenten economisch van groot belang en zijn ze zeer welkom. Dat betoogde vanmorgen de Groningse gedeputeerde Tjeerd van Dekken (PvdA).


Leestijd: 1 minuut

Tijdens het zogenaamde “Prinsjesdagontbijt”, waar het provinciebestuur jaarlijks reageert op plannen in de Troonrede, ging van Dekken in op plannen van het kabinet om het aantal internationale studenten te verminderen.

“Daar moeten we heel terughoudend mee zijn. Want als er minder internationale studenten naar Groningen komen is dat slecht voor de arbeidsmarkt en het onderwijs. Het zou gek zijn wanneer we in Groningen geen internationale studente meer zouden willen hebben.”

Volgens de gedeputeerde is het ook voor de arbeidsmarkt in heel Groningen belangrijk dat hier internationaal talent afstudeert. “We hebben een enorme krapte op de arbeidsmarkt. We hebben hier echt íedereen nodig voor hoogwaardige functies in de economie”, zo betoogde de gedeputeerde.