Nieuws

Geen enkele Sinterklaasintocht in provincie; Sint Maarten kan wel doorgaan

De Veiligheidsregio heeft besloten dat er in de hele provincie Groningen geen traditionele Sinterklaasintochten worden georganiseerd. Kinderen kunnen op 11 november wel langs de deuren voor Sint Maarten.


Leestijd: 1 minuut

Sinterklaas komt naar Groningen op 19 november
Sinterklaas komt naar Groningen op 19 november

Volgens de twaalf Groningse burgemeesters in het veiligheidsberaad is het lastig om te voldoen aan alle coronamaatregelen. Ook intochten in kleinere dorpen worden afgelast, omdat de angst bestaat dat daar dan extra veel bezoek op afkomt. 

Een bezoek van de Sint aan bijvoorbeeld scholen of verenigingen kan wel doorgaan als de maatregelen worden nageleefd. Ook is er ruimte voor kleinschalige rondgangen door winkel- en dorpscentra. 

Sint Maarten
Er komt geen verbod op het vieren van Sint Maarten. Kinderen kunnen gewoon langs de deuren gaan om snoep op te halen. Wel wordt geadviseerd om voldoende afstand te houden. De kinderen kunnen bijvoorbeeld een tas op de grond zetten en stappen achteruit zetten, waardoor het snoep veiliger in die tas kan worden gegooid. Verder worden de kinderen gevraagd om in kleine groepjes op stap te gaan. 

Iedereen die tot de kwetsbare groep behoort, wordt ook aangeraden om te overwegen niet mee te doen. Je kunt dan bijvoorbeeld een briefje op de deur plakken.