Nieuws

Geld voor tenten vluchtelingen Ter Apel nu naar gezonde maaltijden

Een Groningse ondernemer die tentjes beschikbaar had gesteld voor vluchtelingen in Ter Apel, maar deze niet mocht uitdelen, heeft besloten ingezameld geld nu ter beschikking te stellen aan een initiatief van burgers om gezonde maaltijden te gaan maken voor vluchtelingen in Ter Apel. Het betreft het initiatief MiGreat.


Leestijd: 2 minuten

Geld voor tenten vluchtelingen Ter Apel nu naar gezonde maaltijden
Geld voor tenten vluchtelingen Ter Apel nu naar gezonde maaltijden

Dat meldt Willem Straat, eigenaar van het bedrijf Keypro en het Stadslab in Groningen. Hij kwam onlangs in het nieuws omdat hij de actie ’tentjes voor Ter Apel’ had bedacht. Maar de Veiligheidsregio vond het te gevaarlijk om die tentjes te plaatsen. Willem Straat laat nu op zijn LinkedIn pagina weten geld dat hi via een inzamelingsactie kreeg, en dat nog over is gebleven, beschikbaar te stellen aan een initiatief om gezonde maaltijden te koken.

“Wij hebben besloten om de actie ’tentjes voor Ter Apel’ voorlopig een halt toe te roepen, omdat de overheid allerlei regels uit de hoge hoed heeft getoverd is onze liefdadigheidsactie lam gelegd. We mogen en kunnen nu geen tentjes meer uitdelen. Procederen tegen het OM schiet het doel voorbij”, zo schrijft Straat.

Hulp is volgens hem wel hard nodig, “en omdat wij het belangrijk vinden dat het geld dat wij hebben opgehaald met de crowdfundingsactie bij de vluchtelingen in Ter Apel terecht komt, doneren wij het resterende bedrag, dat nog in onze kas zit aan Migreat een prachtig initiatief van Roos Ypkema. Zij koken gezonde maaltijden voor de vluchtelingen, zodat ze niet alleen een broodje kaas en patat krijgen, wat kennelijk nu de dagelijkse kost is. Wij hopen dat er heel veel gezonde maaltijden voor gemaakt kunnen worden.”, zo meldt hij op LinkedIn.

Sinds maandag 22 augustus kookt MiGreat, in samenwerking met andere organisaties en betrokken burgers, twee keer per week een maaltijd voor de honderden mensen die buiten moeten slapen in Ter Apel.

"Het gebrek aan opvangplekken zou vandaag nog opgelost moeten worden, maar zolang dat niet gebeurt, zetten we de schouders eronder! En blijven druk uitoefenen op de overheidsinstanties.", aldus MiGreat.

"Meld je hier aan als vrijwilliger voor het koken en eten distribueren. Samen laten we luid van ons horen, voor menswaardige opvang van vluchtelingen en migranten".

"Doneer hier. We kopen er eten, gas, bordjes, bestek en brandstof voor om al het eten in Ter Apel te krijgen. Mocht de situatie plotseling opgelost zijn, dan gaat het geld naar noodhulp aan de Europese grenzen", zo meldt MiGreat.