Nieuws

Gemeente blijft erbij: geen Groninger marathon in 2024

Er komt volgend jaar toch echt geen Groninger Marathon. Dat heeft wethouder Manouska Molema (GroenLinks) woensdagavond laten weten.


Leestijd: 1 minuut

De wethouder reageerde daarmee op de motie die werd ingediend door het CDA, VVD, Stadspartij 100% voor Groningen, D66, Partij voor het Noorden en Partij voor de Vrijheid. In de motie riepen de partijen het college op om de gesprekken met Stichting Marathon Groningen te herstarten. Volgens de partijen heeft de stichting niet de kans gekregen om mee te denken over de knelpunten die het college zag.

Die gesprekken worden niet herstart, zegt Molema. “Er zijn veel gesprekken gevoerd met de organisator, maar we blijven erbij dat er op zoveel onderdelen risico’s zijn, dat het voor ons volgend jaar niet haalbaar is.”

Op vragen of er in de toekomst wel een Groninger marathon gaat komen, zegt de wethouder ja, “mits dat op dat moment haalbaar is, maar dus niet in deze periode op deze plek. We zullen voorzichtig moeten kijken wat het perspectief is. Dat het nu niet kan, betekent niet dat er in de toekomst nooit meer iets kan.”