Nieuws

Gemeente kijkt toch naar andere locatie nieuwe Oosterpoort: Suikerunieterrein

De gemeenteraad had al een besluit genomen: de nieuwe Oosterpoort zou een plekje krijgen in het stationsgebied. Maar nu kijkt het college van B en W toch naar de mogelijkheden om het nieuwe muziekcentrum een plek te geven op het voorterrein van het Suikerunieterrein. Een plek in het Stationsgebied heeft nog wel steeds de voorkeur, zo schrijft het college van B en W aan de gemeenteraad.


Leestijd: 1 minuut

Dat er nu toch weer naar andere locaties wordt gekeken, heeft te maken met het feit dat de parkeerkosten in het Stationsgebied hoger uitvallen.

Het Suikerunieterrein is volgens het college een aantrekkelijke plek omdat hier ook een station komt. Ook wordt er gewerkt aan een nieuwe fietsverbinding naar dit deel van de stad. Dat maakt deze locatie goed bereikbaar. Ook is er op deze plek voldoende ruimte, zelfs voor bijvoorbeeld scholen die een plekje in de buurt van de Oosterpoort zouden willen hebben.

Het Suikerunieterrein is, naast het Stationsgebied, de enige andere geschikte locatie. De Vrydemalaan en Martiniplaza vielen af. De laatste is te duur, en in de buurt van DOT (Vrydemalaan) is te weinig plek.