Nieuws

Gemeente: "Verhoogde geluidsnorm Rammstein alleen op korte piekmomenten"

Het overschrijden van de geluidsnorm tijdens het concert van Rammstein zal alleen op korte piekmomenten het geval zijn. Dat meldt de gemeente Groningen. “Het gaat om een kortdurende overschrijding tijdens piekmomenten bij een aantal woningen ten zuiden van het Stadspark.”


Leestijd: 1 minuut

Foto | Dennis Radaelli/Wikimedia Commons
Foto | Dennis Radaelli/Wikimedia Commons

De Duitse band komt op donderdag 6 en vrijdag 7 juli naar het Stadspark, om op te treden voor zo’n 110.000 bezoekers uit binnen- en buitenland. De organisator had een ontheffing aangevraagd om tijdens het concert meer geluid te maken dan volgens het bestemmingsplan is toegestaan. Het college besloot een uitzondering te maken en kortdurend een hoger geluidsvolume toe te staan.

“Om alle bezoekers een goede ervaring te bieden is voor dit soort zeer grote evenementen een hoger geluidsniveau gewenst”, zegt de gemeente daarover. “Veel andere steden hanteren een vergelijkbare norm. De gevraagde geluidsnorm past bij het type evenement en een internationale topact.”

De gemeente zegt zich te realiseren dat het concert van Rammstein hierdoor tot meer geluidsoverlast kan leiden bij omwonenden. De bewoners van de woningen die hiermee te maken krijgen, krijgen een passende tegemoetkoming. Overlast van het evenement kan gemeld worden op de website van de gemeente Groningen.