Nieuws

Gemeente Winsum belegt informatiebijeenkomst


Leestijd: 1 minuut

Een andere agente en een omstander raakten gewond. De gewonde omstanders zou volgens de politie een hulpverlener zijn.In het gemeentehuis en het dorpshuis ligt een condoleanceregister dat kan worden getekend. Dat heeft waarnemend burgemeester Pieter van der Zaag van de gemeente Winsum donderdag gezegd.

De politie kreeg rond acht uur woensdagvond een melding van een geweldsmisdrijf aan de Heerestraat in Baflo. In een woning in een appartementencomplex werd hierop het lichaam van de vrouw aangetroffen.

Na een zoektocht werd de verdachte bij het nabijgelegen station gelokaliseerd. Toen agenten de man wilden benaderen, vond er een schotenwisseling plaats. Daarbij werd de 48-jarige agent, die een vrouw en kinderen achterlaat, dodelijk getroffen. Geruchten dat hij met zijn eigen dienstwapen in zijn hoofd is geschoten, wil de politie niet bevestigen.

Het dodelijke vrouwelijke slachtoffer woonde in een appartementencomplex bestaande uit acht woningen. De bewoners zijn vannacht opgevangen in een hotel. Het complex is nog niet vrijgegeven.

Om de onafhankelijkheid te waarborgen wordt het onderzoek naar de schietpartij uitgevoerd door de politiekorpsen van Drenthe en Friesland.