Nieuws

Gemeentelijke sportpenningen voor elf Groninger sporters

Wethouder Sport, Inge Jongman, heeft gisteren de gemeentelijke sportpenningen toegekend aan elf Groninger sporters. Vanwege de coronamaatregelen was het dit jaar niet mogelijk om alle sporters persoonlijk te ontvangen op het stadhuis.


Leestijd: 1 minuut

Gemeentelijke sportpenningen voor elf Groninger sporters
Gemeentelijke sportpenningen voor elf Groninger sporters

Stadsdichter Myron Hamming sprak enkele winnaars toe via een persoonlijk gedicht. De sportpenningen zijn toegekend aan de atleten Marit Dopheide, Leonie van Vliet, Sofie Dokter, Britt Weerman en Jorinde van Klinken. Ook de roeiers Louise Liemberg, Lucas Keijzer, Tijn Lubbert, Anna Menke en Marg van der Wal ontvangen een sportpenning. De elfde sportpenning gaat naar inline skater Jenning de Boo. In de bijlage vindt u het overzicht van de prestaties van de winnaars.

Wethouder Sport Inge Jongman: “Ik ben onder de indruk van deze bijzondere sporters. Zij waren vorig jaar in staat om in onzekere tijden, met de dreiging van corona en veelal zonder publiek, de motivatie en focus te behouden om een topprestatie neer te zetten. De sportieve gedrevenheid en mentale veerkracht die daarvoor nodig zijn, vormen een prachtig voorbeeld voor andere sporters en inwoners van onze gemeente.”

Sportpenningen

De sportpenningen zijn uitgereikt aan individuele sporters en teams die een eerste, tweede of derde plaats hebben behaald bij Europese- of Wereldkampioenschappen of aan Groninger sportteams die Nederlands Kampioen zijn geworden. Met de toekenning van de sportpenningen wil de gemeente Groninger sporters waarderen en stimuleren tot optimale prestaties.

(Foto boven: Henk Tammens)