Nieuws

Gestaakte wedstrijd FC Groningen wordt dinsdag zonder publiek gespeeld

Het resterende deel van de eredivisiewedstrijd FC Groningen – Ajax wordt op dinsdag 16 mei om 15.00 uur uitgespeeld. Dat meldt de KNVB. Het duel werd zondag gestaakt nadat tweemaal rookbommen op het veld werden gegooid. De stand was toen 0-0.


Leestijd: 1 minuut

Rookbommen op veld bij FC Groningen-Ajax
Rookbommen op veld bij FC Groningen-Ajax

Bij een gestaakte wedstrijd is het uitgangspunt dat de wedstrijd een andere keer wordt uitgespeeld, omdat dit past bij een eerlijk verloop van de competitie. De lokale autoriteiten hebben bepaald dat het restant van de wedstrijd zonder publiek moet worden uitgespeeld.

Ajax zwaar ontevreden over nieuwe datum

Ajax is niet te spreken over de datum en het tijdstip waarop de gestaakte wedstrijd nu wordt uitgespeeld. De Amsterdammers deden verschillende andere voorstellen, maar ving bot bij de KNVB. Dat meldt Ajax Life.

De Amsterdammers stelden in eerste instantie voor om het duel nog zondag uit te spelen, zodra de fans het stadion hadden verlaten. Vervolgens wilde de club de wedstrijd naar maandag verplaatsen, zodat ze in een hotel konden overnachten. Ook dit bleek niet mogelijk. Naast de dag zit ook het tijdstip de club dwars. Ajax had liever in de avond gespeeld, aangezien nu veel fans niet kunnen kijken.

Onderzoek naar incidenten

De onafhankelijke aanklager betaald voetbal stelt een onderzoek in naar de incidenten van zondag bij FC Groningen – Ajax.