Nieuws

Horecaondernemer over heropening terrassen: “Geweldig nieuws!”

“Geweldig nieuws! Mooi dat er nu weer hoop wordt gegeven.” Dat zegt de Groningse horecaondernemer Jan Bas van Aalderen van Het Pomphuis in reactie op de mededeling van premier Rutte en minister De Jonge dat als we het coronavirus onder controle kunnen houden de terrassen in Nederland onder voorwaarden weer open kunnen na 31 maart.

Van Aalderen gaf z'n reactie aan de Groninger Ondernemers Courant. 


Leestijd: 1 minuut

Volgens Van Aalderen is nog niet precies bekend onder welke voorwaarden terrassen mogelijk weer open kunnen in april. “Maar wat mooi is is dat er nu weer hoop wordt gegeven. Er is licht aan het eind van de tunnel voor veel horecaondernemers”, zegt hij.

Veel zal afhangen van het aantal ziekenhuisopnames in eind maart, realiseert Van Aalderen zich. Maar als dat meevalt, dan kunnen terrassen weer open.

“Het zou voor iedereen fantastisch zijn wanneer dat weer zou kunnen. Al moeten wij als ondernemers dan weer nadenken over andere zaken. Want je moet dan wel weten hoeveel personeel je wilt inzetten. En ook is het niet te hopen dat de huren meteen weer omhoog gaan."

Van Aalderen en zijn vrouw exploiteren zelf café-restaurant Het Pomphuis en bistro Bommen Berend. “We hebben het geluk dat daar veel ruimte is voor terrassen. Ik realiseer me dat er ook horecaondernemers in Groningen zijn die minder terras-ruimte hebben. Maar voor ons lijkt het in elk geval positief."

Het is voor veel ondernemers nu hopen dat het virus wordt ingedamd en dat het vaccineren snel verloopt. “In elk geval hebben we weer hoop. De uitspraak van het kabinet lijkt op een mooi begin van een nieuwe start voor veel horeca ondernemers”, aldus Van Aalderen.