Nieuws

GGD Groningen gaat met mobiele vaccinatie-unit naar Groningse wijken en dorpen

De GGD gaat vanaf 16 augustus een mobiele prikunit rond laten rijden in Groningse wijken en dorpen. Op verschillende locaties in de stad en in de dorpen is het mogelijk om zonder een afspraak te maken een vaccinatie tegen corona te halen.


Leestijd: 1 minuut

Afgelopen week ruim 6.000 vaccinaties in Groningen, daling besmettingen zet door
Afgelopen week ruim 6.000 vaccinaties in Groningen, daling besmettingen zet door

Dichtbij huis
Met de mobiele unit wil GGD Groningen het voor inwoners van de provincie makkelijk maken om zich te laten vaccineren. Inmiddels heeft een groot deel van de Groningers een vaccinatie gehaald. Inwoners van de provincie die nog geen vaccinatieafspraak hebben gemaakt, kunnen bij de mobiele unit dichtbij huis terecht. Op deze manier wil GGD Groningen het mogelijk maken dat zoveel mogelijk Groningers een prik gaan halen. Wie een vaccinatie wil halen moet wel een ID-bewijs meenemen.  

Schema
De mobiele unit staat in week 33 in de stad in verschillende wijken:
16 augustus: Lewenborg – Winkelcentrum 
17 augustus: Vinkhuizen – Lidl 
18 augustus: Paddepoel/Selwerd – Zwembad de Parrel 
19 augustus: Floresplein – Floreshuis 
20 augustus: Info volgt 

Een week later gaat de mobiele unit de provincie in. Op de website van GGD Groningen is het schema met tijden en exacte adressen te vinden.  

Waarom vaccineren?
Vaccineren tegen corona zorgt ervoor dat minder mensen corona krijgen of minder ziek worden. Dat is belangrijk voor degene die zich laat vaccineren, maar ook voor familie, vrienden en collega’s. Minder besmettingen zorgen ervoor dat er weer steeds meer mogelijk is.